IUI, IVF, ISCI

In mijn praktijk komen regelmatig vrouwen ter stimulatie van de zwangerschap. Ik pas de acupunctuur toe rond de IUI, IVF en ICSI pogingen.
Ook voor vrouwen die ‘onbegrepen onvruchtbaar’ zijn en op een natuurlijke wijze de kans op een succesvolle zwangerschap willen vergroten, kan acupunctuur een waardevolle optie zijn.

De doelstelling van de behandelingen is er ten eerste op gericht de ‘voorwaarden’ om zwanger te worden te verhogen. Dat kan zijn, bijvoorbeeld, het reguleren van de totale cyclus of de groei van het baarmoederslijmvlies te bevorderen.

In tweede instantie, rondom de tijd van de innesteling van het embryo, kan de acupunctuur er voor zorgen dat de eventuele afstotingskans verkleind wordt. 

De acupunctuurbehandelingen

Het is verstandig om bij IVF, ICSI of IUI al 6 tot 8 weken voor de start van de IVF/ICSI/IUI behandeling een afspraak te maken. Tijdens deze periode pas ik de behandeling individueel aan op de TCM diagnose en aan de fase van de cyclus.

Echter een paar dagen of weken voor de terugplaatsing, inseminatie of ovulatie kan ook al een bijdrage leveren en zo de kansen iets vergroten. Als de IVF, ICSI en/of IUI is gestart, stem ik de behandeling af op het gebruik van de medicatie.

Normaliter is het raadzaam een drie-à viertal behandelingen te hebben voordat de punctie plaatsvindt. Voorts is het van belang dezelfde dag, danwel de dag na de terugplaatsing de laatste behandeling te hebben.

Over het algemeen krijg ik goede reacties na de behandelingen. Men ziet het als een ondersteuning en voelt zich vaak ontspannen tijdens en na de behandeling.

Verbetering van de vruchtbaarheid met acupunctuur

Acupunctuur oefent vermoedelijk onder andere invloed uit op de volgende processen:

¨  Stimuleren van de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder

¨  Verbeteren van de doorbloeding en verdikking van het baarmoederslijmvlies

¨  Versterken van het immuunsysteem

¨  Vermindert pijn en stress bij puncties.

¨  Verminderen van de baarmoedercontracties bij terugplaatsing

¨  Bevorderen van de innesteling van het embryo

¨  Vermindert bijwerkingen van medicatie.

¨  Bevordert spermakwaliteit (duurt minimaal 3 maanden).

¨  Bevordert kwaliteit eicel (duurt minimaal 3 maanden)

Ook de ondersteuning van de mannelijke vruchtbaarheid met acupunctuur is mogelijk. Neemt u voor meer informatie contact met mij op.

 

Acupunctuur TCG Venlo - IUI, IVF, ICSI

HOME

DE PRAKTIJK

INDICATIES

CONTACT

SANDRA LUIJPERS

NIEUWS

LINKS

Venlo-Blerick:

Medisch Centrum Galenus
Averbodestraat 2
5921 ES Venlo-Blerick