Afvallen

Afvallen op de gewone manier
Afvallen op de gewone manier door minder te eten (minder calorieën) is lastig. Niet mogen eten is frustrerend en honger hebben is naar. Dit is slechts door enkelen langdurig vol te houden. De meeste mensen halen zo niet hun streefgewicht. Als het afvallen op deze manier lukt maar het normale eetpatroon weer hervat wordt komt men opnieuw aan.

Afvallen met Chinese Geneeskunde

Chinese geneeskunde beschouwt overgewicht als een fout in de omzetting van voedsel naar energie. Daarom dient de voeding niet geminimaliseerd (zo weinig mogelijk) te worden maar geoptimaliseerd (zo goed mogelijk). Men mag dus zo veel en zo vaak eten als er trek is. Een aantal voedingsmiddelen mogen niet gegeten worden.

Door dit dieet leert men te eten naar lichamelijke behoefte in plaats van naar emoties. Dit levert uiteindelijk een veranderd voedingspatroon en dus blijvend afvallen. Gewichtsverlies: +/- 1 kg per week bij een correct dieet

Persoonlijke benadering

Iedereen die af wilt vallen heeft een ander verhaal. Wellicht is een verstoring van uw spijsvertering de onderliggende oorzaak van uw overgewicht. Er zal in dat geval geprobeerd worden het 'spijsverteringsvuurtje' aan te wakkeren of juist te remmen.

Is het met name de zoetbehoefte of het emotie eten waar het hem in zit, dan zal er geprobeerd worden om het hongergevoel te verminderen en uw innerlijke rust en wilskracht te versterken.

Is het echter voor u voldoende om aan een koekje te denken en u voelt zich al aankomen, dan zijn uw spijsvertering en transformatievermogen te zwak. Ik zal me dan gaan richten om deze te versterken zodat u opnieuw voldoende gaat transformeren. Kort daarna zult u merken dat u genoeg energie uit voedsel kunt halen om u weer vitaal en energieker te voelen.

Naast algemene dieetadviezen en gezonde 'leefregels' hebt u wellicht baat bij een persoonlijk voedingsadvies. Bij zo'n advies wordt rekening gehouden met seizoensinvloeden. Het zal uiteindelijk moeten leiden tot een optimale spijsvertering waarbij u zich 'lekker' voelt.

Aangezien het meestal enige tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen, dient u er rekening mee te houden dat 'natuurlijk afvallen' ook enige tijd vergt.
Maar… het is de moeite zeker waard!

Afvallen met acupunctuur en Chinese kruidenthee

De behandeling bestaat doorgaans uit een combinatie van klassieke acupunctuur, ooracupunctuur en een afslank kruidenthee.

De klassieke acupunctuur is er op gericht de spijsvertering zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. Er worden punten gestimuleerd op het abdomen, armen en benen. Deze naaldjes blijven circa 30 minuten zitten en worden er uiteraard weer uitgehaald.

De ooracupunctuur bestaat uit het plaatsen van 5 verblijfsnaaldjes in het oor. Deze kleine verblijfnaaldjes blijven 1 tot 2 weken in het oor zitten. Tijdens de volgende afspraak worden de naaldjes eruit gehaald en worden nieuwe naaldjes in het andere oor geplaatst. Bij elke vervolgbehandeling zal dit worden herhaald. Met de oornaaldjes kunt u gewoon douchen en zwemmen. Door het kleine pleistertje dat op de naaldjes zit worden deze goed gefixeerd op de huid.

De Chinese afslank kruidenthee geeft snelle resultaten in het verliezen van extra kilo's, alsook het vermogen om constipatie en een opgeblazen gevoel te verlichten. De thee bestaat uit een unieke mix van kruiden die worden gebruikt voor het ontgiften van het lichaam. De aanbevolen gebruiksduur is 45 dagen.

Acupunctuur TCG Venlo - Afvallen

HOME

DE PRAKTIJK

INDICATIES

CONTACT

SANDRA LUIJPERS

NIEUWS

LINKS

“Acupunctuur en afvallen, een ideale combinatie”

Venlo-Blerick:

Medisch Centrum Galenus
Averbodestraat 2
5921 ES Venlo-Blerick