Hooikoorts

Hooikoorts is een vorm van allergie. Het is een overmatige reactie van het immuunsysteem op een stof van buiten af. In dit geval op stuifmeel van grassen en bomen die door de wind verspreid worden. Deze stoffen zijn op zich onschuldige stoffen voor ons lichaam, maar wanneer ons immuunsysteem gedesoriënteerd is, kunnen wij hier toch heftig op reageren met niezen, een loopneus, een verstopte neus en/of jeuk aan neus keel en ogen en vaak een verminderde energieniveau.

Waarom gebeurt dat elk jaar?

Het immuunsysteem heeft een geheugen en is in staat om te onthouden hoe het de vorige keer een "kwaadaardige" stof verslagen heeft.
Dit vermogen van het immuunsysteem heet immunologisch celgeheugen en zorgt voor een snellere en meer efficiënte respons als uw lichaam een volgende keer in contact komt met dezelfde stof.

Hooikoorts is seizoensgebonden en u weet bij voorbaat dat de lente elk jaar terugkomt. Zodra het einde van de winter nadert en men begin zich te verheugen over de komst van de lente, zal uw onderbewustzijn uw systeem gaan voorbereiden tegen de “kwaadaardige” stoffen die snel weer in de buurt zullen komen.

Histamine is een door het lichaam geproduceerde signaalstof. Als de eerste indringers waargenomen zijn, zal het lichaam een alarmsignaal afgeven waardoor de zgn. "allergische reactie" zichtbaar wordt. Dat is de reden dat u niet snel spontaan van de hooikoorts zult afkomen, hoogstwaarschijnlijk wordt het alleen erger.

Hoe helpt acupunctuur u van uw hooikoorts af?

Acupunctuur activeert het zenuwstelsel waardoor prikkels naar de hersenen gestuurd worden met de boodschap om bepaalde chemische stoffen vrij te maken. Deze stoffen stimuleren uw fysieke en emotionele welzijn. Het immuunsysteem interpreteert het als een nieuw signaal met de boodschap dat de situatie nu wel in orde is en er geen reden meer is om alarm te slaan. Het hele systeem keert tot rust, de klachten verdwijnen en wat belangrijker is, de reden die de klachten veroorzaakt verdwijnt ook!

De ervaring leert dat in de meeste gevallen na 4 tot 6 behandelingen een duidelijke klachtenvermindering optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen.

Geen bijwerkingen

Een groot voordeel van acupunctuur is dat er geen nare bijwerkingen zijn, wat bij de pijnstillende medicatie helaas wel het geval is. Bovendien komen bij een acupunctuurbehandeling ook ontstekingsremmende stoffen vrij in het lichaam. Acupunctuur kan ook in combinatie met medicatie worden ingezet.

Acupunctuur TCG Venlo - Hooikoorts

HOME

DE PRAKTIJK

INDICATIES

CONTACT

SANDRA LUIJPERS

NIEUWS

LINKS

“U zult opnieuw onbezorgd
van de lente
en de zomer kunnen genieten ”

Venlo-Blerick:

Medisch Centrum Galenus
Averbodestraat 2
5921 ES Venlo-Blerick