Menopauze

De Menopauze is een natuurlijke overgangsperiode in het leven van de vrouw die aankondigt het einde van de cyclus en de vruchtbaarheid, en manifesteert zich met significante hormonale veranderingen.

Chinese geneeswijze biedt effectieve behandelingen om de ernstigste symptomen (opvliegers, slapeloosheid, agitatie, gewichtstoename ...) tegen te gaan.

Op basis van een nauwkeurige evaluatie van de symptomen en de fysieke en emotionele gesteldheid van ieder vrouw bied ik, in de praktijk voor acupunctuur TCG Venlo, een acupunctuurbehandeling die volledig compatibel is met de standaard hormonale substitutietherapie aangeboden door gynaecologen.

Waarom werkt acupunctuur bij overgangsklachten?

Volgens de Chinese geneeswijze ontstaan overgangsklachten als de balans tussen Yin, de koele energie, en Yang, de warme energie, verstoord is.
Yin en Yang kunt u ook vertalen naar hormonen. Door de dalende oestrogeenproductie in de overgang krijg je een tekort aan Yin en ontstaat een relatieve hitte in het lichaam: opvliegers en zweten.

Met acupunctuur proberen we dit tekort aan Yin aan te vullen en het teveel aan Yang te laten dalen door bepaalde zenuwuiteinden te stimuleren met naaldjes. Daardoor gaan er signalen naar de hersenen. De hersenen reageren daarop door hormonen af te geven die de energiebalans in het lichaam herstellen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig om van overgangsklachten af te komen?

Het is niet zo van één naaldje en uw opvliegers zijn weg. Maar na één behandeling moet u al wel verschil in uw gesteldheid beginnen te merken.
Het eerste dat vrouwen bijvoorbeeld vaak merken is dat ze rustiger zijn. Anderen hebben minder last van stemmingswisselingen of van nachtzweten, waardoor ze beter slapen. Soms zijn na vijf of zes behandelingen de opvliegers bijna of helemaal weg, en kunt u vooruit met een onderhoudsbehandeling eens in de paar weken om de energiebalans in uw lichaam verder te herstellen. Een andere keer zijn er meer behandelingen nodig. Maar u moet wel na elke behandeling vooruitgang merken. Wanneer u na drie tot vier keer geen enkel resultaat hebt, kunt u er beter mee ophouden. Het kan dan zijn dat u niet de juiste behandeling krijgt of dat uw lichaam niet op acupunctuur reageert.

Geen bijwerkingen

Een groot voordeel van acupunctuur is dat er geen nare bijwerkingen zijn, wat bij de pijnstillende medicatie helaas wel het geval is. Acupunctuur kan ook in combinatie met medicatie worden ingezet.

Acupunctuur TCG Venlo - Menopauze

HOME

DE PRAKTIJK

INDICATIES

CONTACT

SANDRA LUIJPERS

NIEUWS

LINKS

“Opvliegers, moeheid, nachtzweten en
slecht slapen?

Acupunctuur werkt soms beter bij deze 
overgangs-klachten dan hormoon-aanvulling
of medicijnen.”

Venlo-Blerick:

Medisch Centrum Galenus
Averbodestraat 2
5921 ES Venlo-Blerick