Pijnklachten

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt dus niet altijd de oorzaak weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en is bestrijding van de kwaal altijd nodig.

Wat doet u wanneer u pijn heeft?

> Rusten of juist bewegen. Beide kunnen effectief zijn.

> Negeren. Dit kan even werken, maar kan ook nefast zijn voor het verdere verloop van uw aandoening. Pijn kan chro­nisch en erger worden.

> Pijnstillers nemen. Deze zijn vaak effectief voor een tijdje maar ze hebben allen neveneffecten. Vaak dient men te overwegen of er meer baat dan schade is bij het nemen van pijnstillers. Bovendien lossen zij het probleem ook niet op: de oorzaak wordt niet aangepakt.

Kan acupunctuur pijn bestrijden?

Chinese geneeskunde en acupunctuur behandelen al duizenden jaren allerhande pijnklachten. Deze methode is bewezen effectief te zijn en is ook vrij van nevenef­fecten. Moderne weten­schappelijke tests hebben aangetoond dat in vele gevallen acupunctuur even of meer effec­tief is als de Westerse behandelingen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (W.H.O.) heeft een lijst gepubliceerd van aandoeningen, waarvan onomstotelijk vaststaat dat zij door middel van Acupunctuur te genezen c.q. te verbeteren zijn:

¨ Artrose van de knie

¨ Postoperatieve pijn

¨ Lage rugpijn en sciatica, incl. lumbago,

¨ Hernia’s

¨ Alle schouderpijnen

¨ Reumatische klachten

¨ Gezichtpijnen

¨ Nekklachten, incl. whiplash, uitstraling in de armen

¨ Peesontstekingen als ten­niselleboog, carpal tunnel syndroom.

¨ Migraineaanvallen


Verstoorde energie circulatie

Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. De noodzakelijke voedingstoffen komen moeilijk op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn nog meer toe.

Herstellen van de balans

Het aanprikken of het verwarmen van de ‘acupunctuurpunten’ met moxa verhelpt de stagnatie en laat de energie weer in beweging komen. Bovendien bevordert de behandeling de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers (endorfinen). Omdat bij chronische pijnklachten de naaldjes soms zeer frequent geactiveerd moeten worden, kies ik ervoor om met behulp van electro-acupunctuur te behandelen.

Geen bijwerkingen

Een groot voordeel van acupunctuur is dat er geen nare bijwerkingen zijn, wat bij de pijnstillende medicatie helaas wel het geval is. Bovendien komen bij een acupunctuurbehandeling ook ontstekingsremmende stoffen vrij in het lichaam. Acupunctuur kan ook in combinatie met medicatie worden ingezet.

Acupunctuur TCG Venlo - Pijnklachten

HOME

DE PRAKTIJK

INDICATIES

CONTACT

SANDRA LUIJPERS

NIEUWS

LINKS

Venlo-Blerick:

Medisch Centrum Galenus
Averbodestraat 2
5921 ES Venlo-Blerick